RGZ Gaming Forum


 
AcasaCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiţi|

[RGZ-IT]Windows 8.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos
AutorMesaj
Moderator
avatar

Rank: Moderator
Status:
Posturi : 1146
Reputatie : 36
Data de Inscriere : 09/02/2014
Oras : RGZ City
Varsta : 19
MesajSubiect: [RGZ-IT]Windows 8. Joi Aug 07, 2014 1:44 pm

http://www.girlshare...8 <~~IMPORTANT 

Dezvoltator~~>Microsoft
Familie SO~~>Windows NT [1]
Dată lansare inițială ~~>26 Octombrie 2012
Ultima versiune stabilă~~>6.3* (Compilatia 9600)
Platforme suportate ~~>IA32, x-64, ARM
Tip de nucleu~~>Hibrid
Predecesor~~>Windows 7 (2009)
Succesor~~>Windows 8.1 (2013)
Licență~~>Soft comercial de tip propritar


Windows 8 este cea mai recentă versiune a sistemului de operare de la Microsoft Windows. Windows 8 extinde suportul pentru o plajă mai largă de dispozitive, incluzând, dar nelimitându-se la computere desktop, computere portabile și tablete, edițiile ce se pot executa pe aceste dispozitive depinzând de arhitectura procesorului sistemului: x86, x64 sau ARM.

Windows 8 va fi disponibil în patru ediții generale, două dintre acestea fiind disponibile pentru publicul larg spre achiziționare: Windows 8 (denumit și Windows 8 Core), destinat utilizatorilor de computere ce nu au nevoie de funcționalități avansate pe computerele pe care le posedă, precum BitLocker, și Windows 8 PRO , conceput pentru utilizatorii ce au nevoie de instrumente avansate în lucrul pe computer. De asemenea, vor mai fi disponibile două ediții ale Windows 8: Windows 8 Enterprise, disponibil doar prin licențierea în volum pentru firme și Windows RT, preinstalat de către producătorii de echipamente pe dispozitive ce sunt motorizate de procesoare ARM. Windows 8 nu mai include componentele media precum Windows Media Center regăsite în versiuni precedente ale Windows în niciuna dintre edițiile sale. Deși Windows RT împarte același cod sursă cu celelalte versiuni ale Windows 8, această versiune nu va putea rula aplicații desktop, exceptând o versiune specială a Microsoft Office 2013. Edițiile Windows 8 Core, Windows 8 PRO și Windows 8 Enterprise sunt divizate în versiuni pentru sisteme cu procesoare x86, respectiv x64. De asemenea, aceste 3 versiuni posedă și ediții cu funcționalitate redusă disponibile pentru diferite piețe (de exemplu, edițiile N ale Windows 8 nu includ Windows Media Player și componentele asociate). Windows 8 va permite upgrade-ul de la oricare versiune anterioară de Windows, începând de la Windows XP.

Windows 8 include în toate edițiile interfața grafică cu utilizatorul Modern și posibilitatea de instalare de la Windows Store și de folosire a aplicațiilor concepute pentru această interfață. Interfața Modern reprezintă modul implicit de interacționare cu Windows 8 și nu poate fi dezactivată în niciuna din edițiile Windows 8. Pe de altă parte, regulile de design și interfață Windows Aero incluse în Windows 8 au fost modificate pentru îmbunătățirea autonomiei dispozitivelor mobile și ușurința în utilizarea cu degetul: ferestrele nu mai au cadru transparent în tema Aero, iar ferestrele au butoane de acțiune mari, simplificate și nu mai au margini rotunjite. De altfel, numele Aero nu mai este folosit în denumirile funcțiilor ce fac parte din această caracteristică (de exemplu Aero Peek e redenumit Peek).

Windows 8 va fi disponibil către publicul larg începând cu 26 octombrie 2012. Finalizarea versiunii a avut loc în data de 1 august 2012 (build 9200), atunci când Windows 8 a fost trimis către diverși producători de computere și alte echipamente digitale. Începând cu 15 august 2012, Windows 8 a devenit disponibil spre descărcare demonstrativă, sub formă de trial, către abonații Rețelei de dezvoltatori Microsoft (Microsoft Developer Network).

Aplicațiile concepute pentru interfața Modern vor putea fi rulate pe toate edițiile și procesoarele suportate de Windows 8. Aplicațiile desktop sunt suportate numai de edițiile Windows 8 Core, Windows 8 PRO și Windows 8 Enterprise (cu excepția Microsoft Office 2013 ce rulează pe Windows RT) și depind de arhitectura procesorului computerului astfel: edițiile pe 32 de biți ale Windows 8 rulează aplicații pe 16 și 32 de biți, dar nu și pe 64 de biți; edițiile pe 64 de biți ale Windows 8 rulează aplicații pe 32 și 64 de biți, dar nu și pe 16 biți.

CERINTE HARDWARE MINIME:
Conform Microsoft, Windows 8 are aceleași cerințe de sistem precum Windows 7. De asemenea, Windows 8 suportă toate aplicațiile ce se execută pe Windows 7. 
Un ecran multi-touch este, de asemenea, necesar pentru a profita de facilitatea de atingere. Pentru aplicații concepute pentru interfața Modern este necesară o rezoluție minimă a ecranului de 1.024 x 768 pixeli, iar pentru a le alinia, este necesară o rezoluție minimă a ecranului de 1.366 X 768 pixeli.

Windows 8 Upgrade Assistant:
Windows 8 Upgrade Assistant este un program gratuit, produs de Microsoft, disponibil pe site-ul Microsoft, având ca scop testarea unui calculator pentru a vedea dacă îndeplinește cerințele hardware minime pentru upgrade-ul sistemului de operare la Windows 8. De asemenea, acest program inspectează calculatorul pentru a detecta dacă programele instalate sunt compatibile cu Windows 8, și furnizează într-un raport programele care nu sunt compatibile, iar pentru unele din aceste programe, alternative de înlocuire a acestora. Este compatibil cu sistemele de operare Windows XP, Windows Vista și Windows 7. 


MANAGER ROMANIAGAMING ZONE
Contact:

  • Yahoo ID: dutaduta24
  • Skype: DragosNecula
  • STEAM: iphon24_eu
© Copyright by RGZ-Agnostic 2014 - All rights reserved.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului

[RGZ-IT]Windows 8.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
RGZ Gaming Forum  :: »[RGZ] Zona IT & Web :: Resurse, stiinta si tehnologie :: Sisteme de Operare :: Windows-